9 Ağustos 2013 Cuma

Şikeci UEFA...


UEFA kendisine şike davası açmalı...


Fenerbahçe'nin UEFA ile süregelen davası herkesin malumu. Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin de UEFA'yı sürecin karmaşıklaşmaması konusunda ne kadar rahatlatacağı belli. Fenerbahçe'nin olası rakiplerine bakıyorsunuz, en zorlu kura Arsenal...

Belki de UEFA'nın kura çekimlerinin önceden ayarlanmış olduğu konusunda kafa yormuş okuyucular mutlaka düşünmüştür, "Bize bu şartlarda kesin Arsenal çıkar" diye.

Her ne kadar bu, Rosswell kazası, Mısır Tarlaları İşaretleri veya Hitler'in Arjantin'e kaçtığı gibi komplo teorilerine benzese de; UEFA'nın Şampiyonlar Ligi Grup sonrası maçları kura çekimlerinin şaibeli olduğuna inananlardanım. Çok uzun zamandır - Real Madrid - Barcelona'nın finalden önce karşılaşmaması gibi -  ŞL maçlarının marka değerinin artması adına en fazla fayda sağlayacak veya en büyük reklam ve bahis gelirlerini yaratacak kuraları görmekteyiz.


Galatasaray'ın Schalke ile eşleştiği 2013 ŞL 1. tur müsabakalarının gerçek kura çekimlerinin sonuçları, bir gün önce yapılan provalarda,  "tıpatıp aynı" oldu. Böyle bir olasılık 1/16! = 1/20,922,789,888,000 yani yaklaşık olarak 21 trilyonda bir ihtimal.

Bu konu ile ilgili olarak aşağıdaki videoya göz atarsanız, UEFA'nın şu anki kura çekimi düzeninde şaibenin mümkün olduğunu görebilirsiniz. Ahmet Çakar, bu videodan sonra tüm dünyada tanındı, bu video birçok ülkenin haber ve spor programlarında gösterildi, internet sitesinde yayınlandı. Eski UEFA kokartlı hakemimiz, her ne kadar tüm detayları açıklamasa da; bu gösteriyi toplara yerleştirilen titreşebilen metaller sayesinde yaptığı ipucunu vermişti.



Bir başka link de 2008 yılı ŞL kuralarının, kuralardan 90 dakika önce bir internet forum istesinde yayınlanması. http://www.theoffside.com/tournaments/champions-league/forum-poster-leaks-the-cl-draw-90-minutes-before-it-happens.html
Fenerbahçe, Arsenal'i elerse; UEFA'nın, bu kura sistemi ile oluşturduğu yeni engellerle karşılaşabilir.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar